Szaglás ébresztő csomag

12540 Ft

Törlés

Leírás

A csomag tartalma:

Bio Levendula illóolaj 5ml (virágos illat)

Bio Citrom illóolaj 5ml (gyümölcsös illat)

Bio Kardamom illóolaj 2ml (fűszeres illat)

Bio Eukaliptusz radiata illóolaj 5ml (gyógynövényes illat)

Bio Tömjén illóolaj 2ml (gyantás illat)

Bio Damaszkuszi rózsa hidrolátum spray 50ml

 

Koronavírus-fertőzés vagy más vírusos légúti fertőzés következtében gyakran előfordul, hogy szaglászavar vagy hirtelen szaglásvesztés jelentkezik. Ez a fertőzés lezajlását követően 2 hét alatt megszűnik, de akár hetekig, vagy az esetek egy részében tartósan is megmaradhat.

A szaglás képességének visszaszerzésében nagy segítség lehet az olfaktor terápia, az illóolajok orron át történő belégzésének módszere.

A szaglás tréning módszerét 2009-ben fejlesztették ki Thomas Hummel német fül-orr-gégész és munkatársai. A COVID-19 fertőzésre összeállított legújabb szakmai ajánlásokban is szerepel, többek között a British Rhinological Society augusztusi állásfoglalása is ajánlja.

E mellett azok számára, akik elvesztették a szaglásukat, ajánlott még az A és B vitamin bevitele és az omega3 zsírsav tartalmú étrend és készítmények.

Hogyan működik a szaglás tréning?

12 héten át, naponta 2x, alkalmanként 10-20-másodpercig ajánlott mélyen belélegezni orron át az 5 féle illóolajat (illatcsoportonként 1-et)

majd ezt kiegészítve az arcot bepermetezni a Bio Damaszkuszi rózsa hidrolátummal és annak is mélyen belélegezni közben az illatát

Az illóolajokat lehet közvetlenül az üvegből is belélegezni az orr elé tartva, vagy a csukló belső felére cseppentve 1 cseppet, azt az orr elé emelve mélyen belélegezni. (a Bio Citrom illóolajnál a bőrön való alkalmazásnál a bekent bőrt nem érheti napfény vagy UV sugárzás, mert hiperpigmentációt okoz)

A szaglástréning előtt érdemes sós vízzel átmosni az orrjáratokat, vagy sós orrsprayvel kitisztítani.

Itt a webshopban is kapható a Lélegzet sós hidrolátum spray, ami kiváló lehet kiegészítésként erre a célra is.

 

 

 

További információk

Tömeg 1220 g
Kiszerelés

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL ÉS RECEPTEKRŐL ÉS MOST 10%-os KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA
Ne jelenjen meg többet