A tanulás őszinte öröme

A tanulás folyamata nagyon összetett és izgalmas dolog. Cikkünkben az emlékezet témakörét járjuk körbe, és mellette a figyelem (zavara), összpontosítás (hiánya) és szorongás(oldás) kérdésköreit is kihangsúlyozzuk, miként segíthetik, illetve szabhatnak gátat a tanulás folyamatának. Az emlékezet és az információ tudatos előhívása nagyon fontos szerepet kap a tanulási folyamatban. Mindezeket a készségeket nagyon egyszerűen és hatékonyan segítheted illóolajokkal – legyen szó akár gyerekekről, felnőttekről vagy időskorúakról. Nézd meg, milyen egyszerűen!

A tanulás öröme

Hogyan érdemes megközelíteni a tanulást? A minket körülvevő világ felfedezése, az ismeretszerzés örömforrás, mert táplál, megértést ad, biztonságot nyújt és megerősít egyszerre.

A kisgyermekek még önmagukból fakadóan érdeklődnek minden új iránt, szívják magukba a friss információkat, helyzeteket. Ezt a lelkesedést, természetes vágyat csökkenthetik az olyan kedvezőtlen körülmények, mint a belső motiváció elvesztése, a külső pozitív megerősítés hiánya, a túl sok negatív visszajelzés és még sorolhatnám. A gyerekeknél sok esetben az iskolai kötelesség dominál, ami a feladatokról, vizsgákról, teljesítményről, a tanár-diák alá-fölé rendeltségről szól, melyek mind-mind elviszik a hangsúlyt a természetes kíváncsiságról egy mesterséges állapot felé. A tanulás egyik fontos kulcsa az élményszerűség, amikor megéléshez köthető a tudás. Amikor a tanulás gyermekkori örömként él bennünk tovább, az felnőttként is nagyobb önbizalmat, több kutatásvágyat és erősebb motivációt teremt, csupa olyan élményt, ami hosszú távon kreatívabbá és boldogabbá tesz minket.

Mit tudunk segítségül hívni ahhoz, hogy a figyelem éber, az emlékezés hatékony, a kíváncsiság és az öröm pedig ébren maradjon?

A rozmaring cineol (Rosmarinus officinalis ct cineol)

A magyar hagyományban régen is fontos szerepe volt a rozmaringnak. A tisztaság, a védelem és az emlékezés szimbóluma volt. Régen a menyasszonyok rozmaringot adtak a harcba induló vőlegényüknek, hogy az megvédje és egyben emlékeztesse őket kedvesükre. 

Korunk tudósai már több, mint 10 éve is végeztek tudományos kutatásokat a rozmaring gyógynövény illóolajával (Rosmarinus officinalis), melyről az eredmények alapján ma már tudjuk, hogy lenyűgöző hatékonysággal támogatja az elme kognitív funkcióit, ezen belül is legerőteljesebben az emberi emlékezetet. A rozmaring cineol kemotípusú illóolaja (Rosmarinus officinalis ct cineol) pedig – melynek fő hatóanyaga az 1.8 cineol – akár 75%-kal is megnövelheti az emlékezőképességet.

Készíts aroma roll-ont az örömteli tanulás támogatására

Bio Rozmaring cineol illóolaj 15 csepp (Rosmarinus officinalis ct cineol)

Bio Babér illóolaj 5 csepp (Laurus nobilis)

Bio Brazíliai eukaliptusz illóolaj 5 csepp (Eucalyptus staigeriana)

Bio Jojoba olaj 9ml (Simmondsia chinensis)

Roll-on 10ml-es

Elkészítés

Először az illóolajokat csepegtesd a kis roll-on flakonba, és finom körkörös mozgatással keverd őket össze – ez nagyon fontos a megszülető szinergia szempontjából. Majd öntsd hozzá a bio jojoba olajat, mely egy növényi bázisolaj. Tedd rá és rögzítsd a roll-on fejét a flakonra és zárd le, majd rázd össze a keveréket, hogy az illóolajok egyenletesen oldódjanak a bázisolajban. Végül cimkézd fel a flakont, hogy később is tudd mi van benne! 🙂

Hatásai

Ez a keverék segíti az összpontosítást, a figyelmet és javítja az emlékezetet minden korosztály számára. Emellett segíti az önkifejezést és a verbalitást, szorongásoldó és idegrendszer kiegyensúlyozó hatása is van.

Alkalmazás

Tanuláskor – az iskolában és otthon egyaránt – kend be mindkét csuklód belső felét, majd finoman összedörzsölve őket emeld az orrod elé és mélyen lélegezd be az illatot legalább 3x.

Dolgozat írásakor és szóbeli beszámoló előtt is alkalmazd a fent említett módon.

Otthoni tanuláshoz pedig párologtass Rozmaring cineol illóolajat 3×20 percen keresztül aromaterápiás diffúzorral.

A szükséges illóolajokat és kellékeket beszerezheted webshopunkban, 100% tiszta, bevizsgált, terápiás minőségben!


Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal! 

Iratkozz fel hírlevelünkre, melyben egyedi praktikákkal és ajánlatokkal kedveskedünk!

Feliratkozom a hírlevélre 

 

You may also like

Leave a comment

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL ÉS RECEPTEKRŐL ÉS MOST 10%-os KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA
Ne jelenjen meg többet