Immunerősítés és érzelmi biztonság – illóolajokkal bölcsiben, oviban, suliban

avagy hogyan készítsük fel gyermekünket a közösségre aromaterápiával?

 

Elengedés félelem nélkül?

caring mother and baby's hands

Közeledik az ősz és ez sok Édesanya és gyermek számára egy új élethelyzetet tartogat, az elengedés és a közösségbe engedés időszakát. Mint minden időszaknak, ennek is megvan a maga szépsége és csodásan megtámogathatjuk a folyamatot aromaterápiával.

Lássuk! Mi az a két dolog, ami ebben az időszakban próbára tesz minket anyákat és gyermekünket egyaránt?

Az egyik az elválásból fakadó esetleges stressz és szorongás megélése és feldolgozása, a másik az egészségünk megőrzése természetes immunerősítő módszerekkel. A kettő szorosan összefügg egymással!

Mire van szükségünk ahhoz, hogy mindezt sikerüljön jól megélni? Hogyan segít nekünk az aromaterápia?

A kiindulópont mindig a lelki egyensúly. Az érintés varázserővel bír, melyet nagyon jól összeköthetünk az illóolajokkal, illatokkal. A illat információ, közvetlenül és azonnal bevésődik az emlékezetbe, tehát nagyon jól alkalmazhatjuk megerősítő mondatokkal és finom érintéssel összekapcsolva, erősítve ezzel a lelki stabilitást. Az illat pedig folyamatosan emlékeztet a “minden rendben van” érzésre, segít az olyan közösségi helyzetekben is, amivel épp anya nélkül kell megbírkózni – legyen az bölcsi, ovi vagy suli.
A közös illóolajokkal való ráhangolódást érdemes már 2 héttel azelőtt elkezdeni, hogy gyermekünk közösségbe menne! Bármikor érdemes, de ekkor a legideálisabb.

Lelki egyensúly és immunrendszer

A legalkalmasabb, évek óta bevált illóolajok és keverékek a lelki egyensúly megőrzésére és a szorongás oldására a Tiszta Fény olaj, az Eco Piros Mandarin, és a Bio Brazíliai eukaliptusz illóolajok. A Bio Levendula illóolaj is kiváló harmonizáló társ lehet.
img_immunAz immunrendszer erősítésére pedig szívből ajánlom a 3 féle Immun olaj valamelyikét Bio Citrom illóolaj párologtatásával együttesen alkalmazva. Az Immun olajok bedörzsölés útján a leghatékonyabbak, akár betegség kezelésére is. Az Immun Kajeput olaj a vírusos fertőzések, influenza megelőzésére és kezelésére a legjobb választás. Az Immun Manó olaj a vírus- baktérium és gombaölésben is kiváló, emellett gyulladáscsökkentő is, tehát torokgyulladás, arc- és homloküreggyulladás esetén is érdemes alkalmazni és akár 1 éves kortól használható. Az Immun Lavend olaj pedig a várandós kismamáknak született keverék, mely babáknak is kiváló. A Bio Citrom illóolaj pedig légtérfertőtlenítésben verhetetlen, tehát alapvető illóolaj betegség megelőzésre otthon és akár bölcsiben, oviban, suliban is bátran alkalmazható!

Iskolások praktikái

Az iskolába készülő gyermekeknek is szeretnék kedveskedni 2 illóolajjal, amik az összpontosításban, éberségben és tanulásban segítenek. Az egyik a Bio Rozmaring cineol illóolaj, a másik pedig a Bio Citrom illóolaj. Kutatásokkal igazolták, hogy amikor új dolgokat tanulunk és ehhez konkrét illatot kapcsolunk, akkor ezen illatokat később megszagolva segítenek előhívni a megtanult információt, tehát kiváló segítség lehet az iskolában dolgozat íráshoz, feleléshez is! Praktikus roll-ont is készíthetsz gyermekednek, mely elfér a zsebében is és bármikor könnyedén használhatja a suliban is. Ehhez a receptet itt találod. A szorongó gyerekeknek pedig ezek mellé a Bio Brazíliai eukaliptusz és Eco Ho-fa illóolajának párosát ajánlom, vagy a Dél-amerikai sárga fenyő illóolaja is csodás segítőtárs a szorongásoldásban. Bőrbe masszírozáshoz érdemes előzetesen Bio Jojoba olajban vagy Bio Körömvirág olajban oldani az illóolajokat, hogy az esetleges bőrirritációkat elkerüljük.


A cikkben szereplő olajokat megtaláljátok a webshopunkban is.


Tetszett a cikkünk? Oszd meg barátaiddal is!

Iratkozz fel hírlevelünkre, mert különleges tippekkel, receptekkel és ajánlatokkal kedveskedünk!

Feliratkozom a hírlevélre 

You may also like

Leave a comment

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL ÉS RECEPTEKRŐL ÉS MOST 10%-os KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA
Ne jelenjen meg többet