TOP 5 illóolaj a háztartásban

Összegyűjtöttem Neked néhány olyan alap illóolajat, aminek nagyon finom illata van és a háztartásban is sokoldalúan hasznát veszed! Ha ezeket használod garantáltan tiszta, természetes és kellemes illatú lesz az otthonod!

Hozzánk bárki érkezik ez az első mondata: „De jó illat van! Hogy csinálod?” 🙂

Ők a TOP 5 illóolaj nálunk:

1. BIO CITROM ILLÓOLAJ – légtér-és felületfertőtlenítő hatású, segíti a koncentrációt

2. ​BIO NARANCS ILLÓOLAJ – napfényes jókedvet hoz szívedbe, légtér-és felületfertőtlenítő hatású

3. BIO GRAPEFRUIT ILLÓOLAJ – felfrissít és lendületbe hoz, légtér-és felületfertőtlenítő hatású

4. BIO TEAFA ILLÓOLAJ – légtér-és felületfertőtlenítő hatású, erőteljes baktériumölő, gombaölő, kiegyensúlyozó

5. BIO VADLEVENDULA ILLÓOLAJ – kiegyensúlyozó, égési sérülést heg nélkül gyógyít, hangyariasztó

Hogyan használd?

Ezen illóolajok bármelyikét biztonsággal használhatod kisbaba és gyermekek mellett is! Önmagukban vagy akár egymással kombinálva – kísérletezz bátran!

Otthonod illatosításához

Csepegtess minden nap 2-3 csepp Bio Narancs illóolajat az illatkőre és meglátod milyen napfényes hangulat lesz otthon még az olyan kritikus helyeken is, mint a wc!

Mosáshoz

Öblítőként is használhatod – kiváltva a szintetikus öblítőket! Önts a mosógép öblítő tartályába 1 evőkanálnyi ecetet és abba csepegtess 8-10 csepp illóolajat.

Felmosáshoz

Szintén 1 evőkanál ecetben oldj 10 csepp illóolajat és keverd el a vízben. Én a Bio Narancs illóolajat használom, így minden felmosás után olyan, mintha egy napfényes narancs ligetben sétálnék. 

Szemetes illatosításához és fertőtlenítéséhez

Csepegtess 5-10 csepp Bio Teafa, Bio Grapefruit vagy Bio Citrom illóolajat a szemetesbe és a környékére és élvezd az eredményt! – többé nem lesz rossz élmény kinyitni a szemetes ajtaját. 🙂

Légtér parfümként

Egy 30ml-es tiszta barnaüvegbe önts 10ml Bio Alkoholt, majd csepegtess bele a kiválasztott illóolaj(ok)ból összesen 150 cseppet (5ml) és rázd össze, végül töltsd fel az üveget nyakig vízzel. Pumpás spray adagolófejjel zárd le az üveget és jól rázd össze minden használat előtt – fertőtleníti és behangolja a teret!

Felületfertőtlenítőként

Egy 100ml-es tiszta barnaüvegbe önts 30ml Bio Alkoholt, majd csepegtess bele Bio Teafa illóolajból 150 cseppet (5ml) és Bio Citrom illóolajból is 150 cseppet (5ml) és rázd össze, végül töltsd fel az üveget nyakig vízzel. Pumpás spray adagolófejjel zárd le az üveget és jól rázd össze minden használat előtt – kiválóan fertőtleníthetsz vele konyhában, fürdőszobában, wc-ben, vagy akár a jógamatracodat is.

Hangyák elriasztására

A Bio Vadlevendula illóolajból tisztán csepegtess minden olyan helyre, ahol látod, hogy a hangyák bejönnek a lakásba vagy házba, illetve még a fő útvonalaikat is érdemes végig csepegtetni. Garantáltan távol maradnak ezek után. Nekem 3 napnál tovább nem kellett ismételnem az illóolajos riasztást, mert nem jöttek többször.

Égési sérülésre

Először hűtsd hideg folyóvízzel az égési sérülést. Amennyiben súlyos mértékű az égés, azonnal menj vele orvoshoz vagy hívd a mentőt. Majd Bio Vadlevendula illóolajból tisztán csepegtess a teljes égett bőrfelületre bőségesen, mert megvédi a szövet mélyebb rétegeit, fertőtlenít, csökkenti a gyulladást, hűsít, csillapítja a fájdalmat és gyógyítja a sejteket. Ezt eleinte akár 5 percenként ismételheted igény szerint, majd fokozatosan ritkítva a kezelések közt eltelt időt – tehát 10 percenként, 20 percenként, 30 percenként, óránként. Végül napi 3x érdemes kezelni az égett bőrfelületet a teljes gyógyulásig. A Bio Vadlevendula illóolajjal kitartó kezeléssel heg nélküli gyógyulást lehet elérni.

TIPP!

Lakás illatosításához illatköveket használok az illóolaj párologtatásához – ez kis tereket szépen betölt (az előszobában, wc-ben és a fürdőszobában). Az illatkövet érdemes vízzel benedvesíteni mielőtt az illóolajat rácsepegteted, így hosszabban érezhető az illat.
A nagyobb terekben vagy utazáshoz – legyen az otthon, munkahelyen vagy autóban – a különféle aromaterápiás diffúzorokat használom.


Tetszett ez a cikk és szeretnél még több hasznos tippet és ajánlatot kapni?

Iratkozz fel most hírlevelünkre és egy 10%-os kupont is küldünk ajándékba, melyet a következő vásárlásodnál tudsz majd felhasználni! 🙂

Feliratkozom a hírlevélre 

You may also like

Leave a comment

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL ÉS RECEPTEKRŐL ÉS MOST 10%-os KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA
Ne jelenjen meg többet