Lovak és az aromaterápia (ajándék recepttel)

Régóta járunk lovagolni a kislányommal és egyre több lovas barátunk, ismerősünk lett. Nagyon szeretjük a lovakat, akik őszinte szeretettel tanítanak meg bennünket oly sok valóban értékes dologra. Sokszor felmerült a kérdés, hogy lehet-e az állatokon is alkalmazni az aromaterápiát? Jó hírem van: igen lehet, a különféle állatoknak megfelelő javallatok és ellenjavallatok pontos betartásával! Ez állatonként nagyon változó, ezért mielőtt elkezdenéd, mindenképp kérdezz meg egy aromaterapeutát, hogy mit javasol! 

A lovak nagyon érzékeny szaglással rendelkeznek és azt is ösztönösen felismerik, hogy mely növények segítőek, gyógyítóak számukra. Mielőtt bármilyen illóolajat alkalmaznál, fontos megfigyelned és megértened a lovad reakcióját. Először válassz ki 1 vagy maximum 5 illóolajat és egyenként szagoltasd meg a lovaddal és figyeld meg hogyan érzi magát. Ha az adott illóolaj illatára elfordítja a fejét és hátracsapja a fülét, akkor ne ragaszkodj ahhoz az olajhoz. Ösztönösen meg fogja találni melyik az, ami jó számára. Ha a lovad elfogadja az illóolajat, akkor alkalmazhatod azt naponta 2x külsőleg vagy szájon át, maximum 2 héten keresztül.

Az állattartásban a legyek mindig is sok gondot okoznak, nincs ez másként a lovaknál sem. Így most megosztok egy légy-riasztó aromaterápiás receptet, amit 2 perc alatt Te is el tudsz készíteni és bepermetezni vele a lovadat – segítve ezzel őt is és a minőségi lovaglást is. 🙂

Recept

Bio Levendula illóolaj 15 csepp (Lavandula angustifolia)

Bio Teafa illóolaj 15 csepp (Melaleuca alternifolia)

Bio Eukaliptusz radiata illóolaj 15 csepp (Eucalyptus radiata)

Fokhagyma illóolaj 15 csepp (Allium sativum)

Víz

Elkészítés

Először keverd össze egy spray fejű flakon aljában az illóolajokat, majd adj hozzá 500ml forróvizet. Erőteljesen rázd össze és permetezd be vele a ló teljes szőrzetét a szemeket elkerülve.

Hatása

Távol tartja a legyeket, emellett vírus- és baktériumölő, természetes eubiotikum, immunerősítő, fájdalomcsillapító, fertőzés gátló.

Alkalmazás

Lovaglás előtt permetezd be a lovad teljes szőrét, ügyelve, hogy a szemekbe ne menjen a permet!

A szükséges illóolajokat beszerezheted webshopunkban, 100% tiszta, bevizsgált, terápiás minőségben!


Tetszett a recept? Oszd meg barátaiddal! 

Iratkozz fel hírlevelünkre, melyben egyedi praktikákkal és ajánlatokkal kedveskedünk!

Feliratkozom a hírlevélre  

 


Bibliográfia

Pascal Debauche et Dominique Baudoux: Guide pratique d’Aromathérapie chez l’animal de compagnie

Hampikian S., Heitz F., (2011) Santé naturelle de votre animal: Chien, chat, furet. Terre vivante.

Dominique Baudoux: L’aromathérapie – Se soigner par les huiles essentielles 

 

 

You may also like

Leave a comment

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT A LEGFRISSEBB AKCIÓKRÓL ÉS RECEPTEKRŐL ÉS MOST 10%-os KUPONT ADUNK AJÁNDÉKBA
Ne jelenjen meg többet